Mobilappar som hjälper dig stressa ner

Att ständigt vara uppkopplad kan skapa stressrelaterade problem. Det kan leda till dålig sömn och att det aldrig blir tid till psykisk återhämtning. Att alltid vara nåbar gör att gränserna mellan arbete och fritid blir väldigt diffusa. Jobbmejl läses på fritiden medan privata meddelanden stör oss när vi är på arbetet. Det blir lätt till ett behov att alltid kolla sin telefon eller iPad för att inte missa någon händelse eller meddelande. Det blir allt svårare att ha telefonen avstängd och vara onåbar. Om du vet med dig att du är i den situationen betyder det att du har svårt att koppla av och att något bör göras åt det.

Ipad som hjälpmedel till att stressa ner

Använd din mobil eller platta till att stressa ner. I föregående stycke pratade vi om att ständig uppkoppling på nätet ger stressrelaterade problem. Varför inte vända på det och istället använda shutterstock_94528000uppkopplingen till att koppla av? Det finns ett stort utbud av iPhone applikationer som du kan använda dig av som hjälp till att slappna av. Mindfulness är en metod som får dig att stanna i nuet, slappna av och att inte tänka varken framåt eller bakåt. Det finns olika långa avslappningsövningar som du kan prova för att se om det är något för dig. Lugna röster guidar dig genom övningarna.

Finn vad som passar dig bäst

Att lyssna på olika avslappnande ljud är ett sätt att varva ner. Det kan vara fågelsång, vågskvalp eller regndroppar. Du finner även appar med andningsövningar. Djupandning är ett bra sätt att finna lugn, när du är stressad är andningen ytlig och snabb. En annan app är en som ger en känsla av att man är i rymden. Med hjälp av partiklar och olika färger på skärmen som du framkallar med dina fingrar blir du lätt hypnotiserad av det flödande mönstret och färgerna. Sedan finns det en hel del av appar med lugnande musik. Det kan vara panflöjt, new age-inspirerade toner och eller pianomusik. Pröva vad som passar dig bäst.