3 populära iPhone-appar rehabiliterings möjligheter på egen hand

Om du har skadat dig och är i behov av rehabilitering kan du numera ta hjälp av en app. En sådan app kommer till exempel från Body info AB och hjälper dig som har stukat foten att återfå tidigare rörelseförmåga. Genom texter, bilder och tal får du hjälp av appen i det akuta skedet, till exempel när du ska rehabträna och när du ska tejpa foten. Appen har dessutom ett funktionstest där du kan jämföra den stukade fotens kapacitet med den friska. Har du allvarliga skador bör du alltid söka hjälp från kunnig vårdpersonal.

shutterstock_229132183För rätt tillfrisknande

När du rehabtränar är det viktigt att du utför rörelserna på rätt sätt, detta för att inte förvärra skadan. Med hjälp av olika appar för Iphone kan du öka dina chanser att träna rätt eftersom du får guidning från appen. Köp Iphone hos tex Dustin. En annan bra app har getts ut i samarbete med Svenska fotbollsförbundet och Folksam. Den heter Knäkontroll och finns för både Iphone och Android. Appen riktar sig främst till kvinnliga fotbollsspelare. Om du spelar fotboll och är kvinna kan du använda dig av appens övningar i förebyggande syfte för att minska skaderisken.

Kontrollera appens utgivare

När du laddar ner en app för rehabilitering är det viktigt att du kontrollerar vem som ligger bakom appen. Du vill ha en seriös app som verkligen hjälper dig och som inte skadar dig ytterligare. Förutom de två redan nämnda apparna kan appen Sport injuries rekommenderas. Appen ger en inblick i de vanligaste idrottsskadorna och hur dessa förebyggs samt vad du ska göra om du skadar dig. Det är också möjligt att skriva ut fina illustrationer från appen. Dessa kan du hänga upp på du väggen i ditt hem och på så sätt alltid ha rörelserna tillgängliga.